این دستور شکننده یک ریف بر روی آب نبات ایرانی معروف به سوهان است که در استان قم که یکی از تولید کنندگان اصلی سوهان در کشور می باشد استفاده می کنند.
بافت تند و طعم معطر آن به خوبی با چای تلخ جفت می شود اطلاعات بیشتر در مورد برگزاری جشن سال نو ایرانی را اینجا بخوانید.
اگر به دنبال خرید سوهان قم هستید می توانید از برند تولیدی سوهان مرتضوی قم برای مصارف خود استفاده نمایید.
- عناصر
12 وعده
اسپری روغن نباتی نچسب
⅛ - قاشق چایخوری نخ های زعفران ریز آسیاب شده
1 - قاشق غذاخوری گلاب
¾ - فنجان شکر
½ - فنجان شربت ذرت سبک
3 - قاشق غذاخوری عسل
¼ - فنجان بادام خلال شده
2 - قاشق غذاخوری کره بدون نمک
1 - قاشق چایخوری نمک کوشر
1 - قاشق چایخوری جوش شیرین
3 - قاشق غذاخوری پسته خرد شده
1 - قاشق غذاخوری گلبرگ های رز خشک شده درشت آسیاب شده
½ - قاشق چای خوری نمک دریای پولکی
تجهیزات خاص
یک دماسنج شیرینی
آماده سازی:
یک ورقه پخت لبه دار را با کاغذ روغنی بپوشانید؛ به آرامی با اسپری نچسب بپوشانید در یک کاسه کوچک زعفران را در گلاب حل کنید.
شکر، شربت ذرت، عسل و 2 قاشق غذاخوری بیاورید آب را در یک قابلمه متوسط با دماسنج آب نبات روی حرارت متوسط به جوش بیاورید و هم بزنید تا شکر حل شود.
بپزید، گهگاه بچرخانید (بعد از حل شدن شکر هم بزنید)، تا دماسنج 290 درجه، حدود 5 دقیقه را ثبت کند.
بادام، کره و نمک کوشر را مخلوط کنید و بپزید، مرتباً هم بزنید تا بادام طلایی شود، کره جذب شود و دماسنج 300 درجه را ثبت کند، حدود 2 دقیقه است.
به شدت با جوش شیرین و سپس مخلوط گلاب مخلوط کنید (کارامل در ابتدا حباب میزند اما بعد صاف و کرمی به نظر میرسد).
بلافاصله روی ورقه پخت آماده شده بریزید و تا حد امکان نازک پهن کنید. پسته ها، گلبرگ های رز و نمک دریا را روی شکننده بپاشید.
اجازه دهید خنک شود، سپس به قطعات لقمه ای خرد کنید سوهان کره ای ترد را می توان 1 هفته جلوتر ساخت در دمای اتاق بدون هوا نگهداری شود.